5 dic 2007

Èxit del Tacca07!

Els dies 26 i 27 de novembre passat vam celebrar les I Jornades de Creació en Il·lustració, Tacca07. Aquesta iniciativa de l’APIC ha estat la primera trobada d’aquestes característiques que s’ha fet a l’Estat espanyol i esperem que tingui continuïtat després de l’èxit d’assistència tant als ‘workshops’ com a les conferències.
Les Jornades es van obrir amb el ‘workshop’ de Hanoch Piven ‘L’home objecte’, en què els participants van dedicar tot un matí a crear figures humanes amb els objectes més insospitats, des de penjadors de roba fins a una botzina. En la mostra dels treballs realitzats es va veure la capacitat creativa dels assistents, que no tan sols van posar al límit la imaginació després de la classe teòrica de Hanoch Piven, sinó que també van aprofitar per compartir processos creatius amb els altres il·lustradors.
La tarda del dilluns dia 26 va tenir lloc un dels plats forts de les Jornades, el col·loqui amb Lorenzo Mattotti, el reconegut il·lustrador italià establert a París. L’autor va parlar a fons del seu procés creatiu: primer, amb el visionat d’un DVD que mostrava la seva obra i, després, amb una presentació d’il·lustracions que havia fet, sobretot, per a cobertes de ‘The New Yorker’.
L’endemà, el dimarts dia 27 de novembre, la il·lustradora búlgara que viu a Nova York Luba Lukova va posar a prova la velocitat dels participants en el seu ‘workshop’, en proposar-los que il·lustressin en poc temps un article de premsa. Quan es van presentar els treballs, Luba Lukova es va manifestar molt impressionada per la gran qualitat de les il·lustracions.
A la tarda, la mateixa autora va fer una presentació de tota la seva obra, que destaca per la força i per l’ús del color. La descripció de les seves creacions va ajudar a conèixer com es planteja el procés creatiu Luba Lukova.
Finalment, com a cloenda d’aquestes primeres Jornades de Creació, es va dur a terme la taula rodona ‘L’estil com a marca’, moderada per Pep Montserrat i en què van participar Francesc Punsola, Jordi Labanda, Luba Lukova, Perico Pastor i Sergio Mora. L’opinió de cada un dels participants va obrir un debat teòric, molt més enllà de què significa la pràctica diària d’il·lustrar i que es podria inscriure en l’apartat de la filosofia en la creació visual.
Les jornades Tacca07 han estat un espai de trobada també per presentar el nou número de la revista ‘GIZ’ i un estudi sobre la situació econòmica del sector de la il·lustració gràfica a Espanya.
Estem segurs que tots els qui vau assistir a alguna de les activitats d’aquestes Jornades les vau trobar molt interessants. Per als qui no hi vau poder assistir, us convidem a continuar participant en totes les activitats de l’APIC.

Si esteu interessats en obtenir el DVD sobre l'obra creativa de Mattotti, consulteu www.mithrilproduction.it

4 comentarios:

paloma dijo...

Escribo para dar las gracias por Tacca 2007.Estuvo muy interesante, entretenido y bien organizado.
Me encantó el taller de Hanoch y la mesa redonda. Creo que el tema del "estilo" estuvo muy bien escogido. Me quedé pensando...
Paloma

info@jo-oh.com dijo...

felicitar-vos per el tacca07, la veritat es que ha estat molt be, tant els ponents que heu convidat, com el workshop i la organització, excelent tot plegat! jo he après moltíssim

joana

info@jo-oh.com dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Carmen Marcos dijo...

Felicito a la organització de les Jornades, per

> aconseguir portar a il·lustradors/res de la personalitat i prestigi dels ponents, tant als tallers com a les taules rodones.

> facilitar el desenvolupament de les activitats (traduccions, material, etc.)

> saber improvisar si han hagut imprevistos.

Us caracteritzeu per una cosa que no es habitual a les associacions:
la puntualitat per començar i acabar les activitats. Una cosa bastant pesadeta d'aguantar quan passa, i que a l'Apic es una 'sort' que habitualment sigueu una mica rigorosos amb els horaris.

He estat a la Junta de dos associacions i ser que no es gens fàcil organitzar les diverses activitats que s'han de fer al llarg de l'any.

Felicitacions de nou i a reveure.
Carme.